ראקאס נטוורקס מובילה את מהפכת ה-Wi-Fi6

02/07/2020

 
 

שוק ה-Wi-Fi העולמי עובר בימים אלה תהליכי התחדשות ושינויים גדולים. בשנת 2013 הושק תקן 802.11.ac, שהביא שינויים לעולם האלחוט בדמות רוחבי פס גבוהים יותר (פי שלושה מהתקן הקודם – 802.11n), שידור סימולטאני למספר מכשירים במקביל (MU-MIMO) וטיוב בגלישה בתדר 5 ג'יגה-הרץ. השקת תקן האינטרנט האלחוטי Wi-Fi6 (או, בשמו הקודם, 802.11ax) לפני כשנה טרפה את הקלפים ומשנה את כללי המשחק בשוק האלחוט בפרט ובשוק התקשורת בכלל.

תקן זה מאפשר העברת נתונים בקצב גבוה של עד 10 ג'יגה-ביט לשנייה על גבי רשתות האלחוט, כמו גם קישור של כמות משתמשים גבוהה בו זמנית, יציבות ומהירות.

במילים אחרות, רשת האלחוט הארגונית כבר לא מהווה צוואר בקבוק ב-LAN הארגוני. יתרה מזאת, היכולת להעביר כמויות מידע גדולות בקצבים גבוהים על רשת האלחוט פותחת בפני ארגונים רבים עולם חדש של פתרונות ותצורות עבודה שהיו מוגבלים עד היום לעולמות התקשורת הפיזית בלבד.

שימוש ביחידות גישה התומכות ב-Wi-Fi6 כחלק מתכנון הרשת האלחוטית צריך ללכת יד ביד עם תכנון התשתית הפסיבית ותשתית המתגים של הארגון, על מנת ליצור סביבה שתאפשר להביא לידי ביטוי ולנצל בצורה מיטבית את יכולות האלחוט החדשות.

כחברה מובילה וכחלוצה בעולמות האלחוט והמתגים מביאה ראקאס (Ruckus) לשוק את טכנולוגיית ה-RF הייחודית שלה (שמורה בפטנט), שנקראת +Beamflex, בשילוב עם תקן Wi-Fi6. בשנה האחרונה השיקה ראקאס מספר דגמי יחידות קצה (Access Points) חדשים, המבוססים על טכנולוגיית802.11ax WiFi6 Certified, מהווים קפיצת מדרגה משמעותית מבחינת יכולות וביצועים, ומשלבים בתוכם תמיכה בפרוטוקולי IoT כגון Zigbee ו-BLE, המובנים ביחידה עצמה.

כלי חדש לאנליטיקה באחרונה חשפה ראקאס כלי חדש לאנליטיקה, שכבר זכה לשבחים בקרב המנמ"רים והמתקינים בזכות הממשק הנוח והקל לתפעול, הנתונים החיוניים והמענה שנותנת הפלטפורמה להתמודדות עם תקלות ואף מניעתן מבעוד מועד.

Ruckus Analytics הינו שירות Network Intelligence ו-Service Assurance במודל ענן, המאפשר, באמצעות יישום טכנולוגיות למידת מכונה ובינה מלאכותית, נראות מקיפה של הרשת, מאיץ פתרון בעיות ותקלות ועוזר לצוותי ה-IT לעמוד ב-SLAs. באמצעות מידע אונליין המתקבל מהרכיבים ברשת הופך Ruckus Analytics את הנתונים לתובנות מעמיקות שבעזרתן ניתן לבצע ניהול של הרשת בצורה קלה ואינטואיטיבית, לייעל ולקצר את זמן הטיפול בתקלות, להפחית את העלויות ולנצל את המשאבים בצורה מקסימלית.

לכתבה המלאה לחץ כאן.