מצלמות אבטחה מתקדמות עם בינה מלאכותית - למי זה מתאים?

20/06/2021

מצלמות אבטחה מתקדמות עם בינה מלאכותית - למי זה מתאים?

  • מדוע צריך מצלמות אבטחה חכמות?
  • מה מוסיף רכיב ה-AI (אינטליגנציה מלאכותית) למצלמות האבטחה?
  • מהם הפתרונות של מצלמות האבטחה החכמות מבית מיילסייט?
  • מה מוסיף השילוב של רדאר (מכ"מ) לתוך מצלמות האבטחה החכמות?

כל מנהל עסק ומנהל IT צריכים לדעת על בחירה במצלמות אבטחה חכמות, בשירותים מתקדמים לפי צרכי ההווה והעתיד, ואילו שיקולים באים בחשבון כדי לבחור בפתרון הנכון והמתאים לצרכי העסק:

מה התחדש בתחום מצלמות האבטחה החכמות?

תחום מצלמות האבטחה התקדם די מהר בשנים האחרונות ובמקביל להתפתחות מערכות המחשוב, התקשורת ועיבוד ואחסון נתונים. זאת, לכיוון של מערכות מבוססות על הבינה המלאכותית - AI (ר"ת: Artificial Intelligence).

התחרות בתחום המצלמות, במיוחד ב"עידן הקורונה" ואף לאחריו, שבו רבים עברו ל"עבודה מרחוק" ול"עבודה היברידית", שינתה את המיקוד של התחום הזה ויש ביקוש רב למצלמות חכמות, שניתן להציב אותן במהירות בכל מקום והן מחוברות לאינטרנט.

כיום, כבר לא רוכשים מצלמות, שאינן באיכות HD, והנטייה היא למעבר למצלמות באיכות 4K, שמחירן הולך ויורד ומתקרב למחיר של מצלמות נחותות מ-K4.

כך, מערכת האזעקה של העבר הפכו בשנים האחרונות למערכות חכמות, שמותקנות בעיקר בתוך מצלמות אבטחה חכמות ומהוות חלק מפתרון "בית חכם".

יודגש, שכל המצלמות של היום והמחר מחוברות לאינטרנט. כמעט כולן כוללות מיקרופון איכותי (חלקן כוללות גם רמקול לאפשרות דיבור מרחוק עם מי שנמצא מול המצלמה) והשליטה בהן היא בסמארטפון או במחשב, מרחוק וגם באופן מקומי במצלמה.

החידוש הגדול של השנה האחרונה הוא של שילוב AI, כלומר: בינה מלאכותית, שהפך ממש לחובה בכל התקנת מצלמת אבטחה.

מדובר בתוספת של שכבת חוכמה למצלמה, שבה המצלמה מסוגלת לזהות מצבים, לזהות פנים, לספור אנשים (למשל, בחנות), להבדיל בין בעלי חיים לגוף אדם וכן לזהות כלי רכב, לזהות היכן אנשים מסתובבים או מתעכבים ולהוציא בעצמה התראות לבעל המצלמה, על פי פרמטרים, שבעל המצלמה מבקש.

היום, מה שמבוקש אלו מצלמות באיכות HD, לרוב עם העברת זרם למצלמה בגישת ה-POE (המתח מוזן על כבל האתרנט המתחבר למצלמה). בד"כ אלו מצלמות הכוללות יכולת צילום בראיית לילה באינפרה-אדום (IR).

אחת החברות המובילות בעולם בתחום זה היא חברת מיילסייט – Milesight, חברת ענק בינלאומית, שמיוצגת בישראל ע"י קבוצת גטר.

Milesight מספקת מצלמות איכותיות לצרכים ספציפיים, דוגמת מצלמות קטנות לכל מטרה, כמעט כולן חכמות (AI), ישנם דגמים רבים עם זום חשמלי, כולן עם הגנות בפני ונדליזם. כלל המצלמות ניתנות לחיבור למרכזיית SIP, עם יכולת להתקשר עם המצלמה וגם לדבר עם זה העומד מול המצלמה (ככל שנדרש). 

חברת מיילסייט פיתחה דור חדש של מצלמות אבטחה, דור מתקדם ביותר המנצל את המזעור של מערכות המחשוב, יכולת עיבוד מידע בהיקף עצום במהירות ובכמויות (Big Data) וכניסת טכנולוגיות חדשות דוגמת AI, כדי להפיק תובנות מהחומר המצולם במצלמת האבטחה.

זאת, לכל מטרה שלא תהיה ובמיוחד לצרכי אבטחה סביבתית. השילוב של החוכמה הופך את מצלמות האבטחה למוקד של מידע חכם, שמאפשר להשיג תוצאות מהירות, מדויקות ונכונות יותר, תוך חיסכון עצום בכוח אדם. זאת, כי המצלמות הללו הפכו חכמות הרבה יותר מכל שומר אנושי.
סדרת מצלמות האבטחה בקו מצלמות ה-AI של מיילסייט מספקת לעסקים רמה גבוהה של איכות תמונה, בצד מערכת חכמה ותבונתית, שמפיקה תובנות מהירות מהמידע המצולם.

החוכמה, שקיימת במצלמה, נמצאת בצ'יפ AI המותקן במצלמה והצ'יפ הזה מסוגל בקלות להבחין בין אנשים, מכוניות וכל דבר אחר, שיש לו תבנית, תמימה או חשודה.

הניתוח המהיר הזה, של מה שיש בתצלום, מספק יכולת מהירה לקבל החלטות, רובן ככולן אוטומטיות, איך להתייחס למה שמצולם ואיך לטפל בבעיה, ככל שמזוהה בעיה.

כך, בעיית התראות השווא, שהיא בעיה מוכרת ומטרידה במצלמות אבטחה, מצומצמת למינימום בזכות יכולת הניתוח בזמן אמת של מה שמצוי בצילומים.

בנוסף, כל מה שמצולם במצלמת האבטחה החכמות, עובר ניתוח מקיף בתוך המצלמה (ניתוח המכונה בלשון המקצועית: Deep Learning), מה שיכול לספק תובנות נוספות הדרושות לעסק, למשל: זיהוי פנים, ספירת אנשים בשטח מוגדר, בקרת כניסה ויציאה, מעקב אחרי אירועים מתגלגלים, זיהוי כניסה לאזורים לא מורשים, מעקב ורישום כלי רכב, איתור וזיהוי משוטטים חשודים ועוד. 

בסדרת המצלמות החכמות מבוססות AI של מיילסייט יש מצלמות ברמות שונות המתאימות לכל צורך ולכל תקציב, החל ממצלמות של 2 מגה פיקסל, דרך מצלמות  5 מגה פיקסל ועד למצלמות 4K, מצלמות בצורות מגוונות, כולל מצלמות זעירות, מצלמות גדולות, מצלמות מבוססות על רדאר ומצלמות עם PTZ (מתכווננות ונעות לכל כיוון).

למצלמות ישנם יכולות טכניות מהגבוהות שניתן למצוא היום בשוק כגון:

  • דחיסה 265+ המצלמות כוללת פיצ'רים כגון Super WDR -140dB , HLC , BLC .
  • כלל המצלמות תומכות בפרוטוקול SIP/VoIP .
  • המצלמות מגיעות עם חיישן Starlight המספק תמונה צבעונית בלילה 002LUX.
  • 10 אנליטיקות מתקדמות (בנוסף לאנליטיקה המובנית הבסיסית שבכל מצלמה).

 

 

מהן מצלמות מבוססות על רדאר (מכ"מ) מבית Milesight?

בסדרת המצלמות החכמות - AI של חברת מיילסייט יש סדרת מצלמות המסופקות ללקוחות בגדלים ותצורות שונות, ברזולוציות החל מ-2 מגה פיקסל. מדובר בקו מצלמות רשת הנקראות: Radar AI LPR Pro Bullet Plus Network Camera.

אלו מצלמות המשלבות כמה יכולות במצלמה אחת, ובכלל זה Integrate 3D Radar (רדאר תלת-מימד מובנה), AI ו-LPR (ר"ת: (License Plate Recognition לזיהוי מספר רכב (לצורך אישורי כניסה, גביית אגרה ועוד).

מערכת ה-LPR לא רק שמזהה את מספר הרכב, היא מזהה את צבע הרכב, סוג הרכב, ומאפיינים שונים הנוגעים לרכב, שמקורם בניתוח החכם של המידע.

המצלמות הללו מאוד חכמות ויכולות לזהות רכבים, כולל פיענוח מספרי הרכב כשהרכבים הללו נוסעים במהירות של עד 200 קמ"ש ובמרחק של עד 90 מטר מהמצלמה. הדיוק בזיהוי הוא 95%.

במצלמה יש גם מערכת אינפרה-אדום – IR. כך, שהמצלמה יכולה לפעול גם בחושך מוחלט והיא מצלמת בחושך עד למרחק של 150 מטרים.

השימוש ברדאר נועד לספק מידע מדויק יותר מהצילום הרגיל החכם לגבי כמויות כלי הרכב או האובייקטים המצולמים, גודל כלי הרכב או האובייקטים המצולמים, צפיפות, זוויות תנועה ועוד. הרדאר פועל עד לטווח של 90 מטר והוא משיג מידע בתלת-מימד - 3D על תנועת כלי רכב במהירויות של עד 200 קמ"ש. הרדאר יכול לכסות עד 4 מסלולי נסיעה במקביל והוא קולט עד 32 כלי רכב בבת אחת בכל רגע נתון לצרכי הניתוח החכם - AI.

המצלמות מכילות כרטיס זיכרון פנימי בגודל של עד 256 גיגה, לאגירת המידע בצורה מקומית במצלמה עצמה, במידה ויש ניתוק של הקישור של המצלמה לרשת החיצונית.

מכאן, שניתן להפיק הרבה מידע המתקבל מהרדאר, שהוא רכיב נוסף שיש על המצלמה, לרבות מהירות ממוצעת של הנסיעה של כלי הרכב בכל מסלול נסיעה, זרימת כלי הרכב, המרווחים הממוצעים בין כלי הרכב, זוויות הנסיעה (חשוב לעניין סטייה מנתיב, תאונה, או ירידה לשוליים), ועוד מידע המשמש את הפיקוח והשליטה על התנועה הזו, במסלולי הכביש המפוקח ע"י המצלמה.

דוגמה אופיינית ליישום של המצלמה המשולבת רדאר בכביש מהיר בן 4 מסלולים:

 

האיכות הגבוהה של הצילום מושגת בזכות מעבד מבית סוני וחיישן חצי אינץ'. זו מצלמה המותאמת לצילום באיכות גבוהה, בכל תנאי מזג אויר ובכל תנאי תאורה. המצלמה מצלמת במהירות של 100fps (100 צילומים בשנייה) באיכות של עד K4. המצלמה עם כיוונון אוטומטי - Auto Focus ונמצאת בתוך מערכת מוגנת מפני פגעי הטבע וונדליזם.

ניתן לבחור בסדרת המצלמות החכמות מבוססות שילוב של רדאר ממגוון רחב של דגמים, בגדלים שונים ובתצורות שונות, בהתאם לצרכים הספציפיים של העסק.

 

 

מה ניתן ללמוד מסיפורי הצלחה של יישום מצלמת אבטחה חכמות של Milesight?

לחברת מיילסייט יש מגוון עצום של "סיפורי הצלחה" בכל רחבי העולם (כאן).

השווקים בהם יש ביקוש גבוה של הזמנות להתקנת מצלמות אבטחה חכמות של מיילסייט הן בתחומי: הבנקאות והפיננסים, עסקים גדולים למסחר וקמעונאות, קניונים, בתי חולים ומרפאות, מערכת ההשכלה: בתי ספר, אוניברסיטאות, מכוני לימוד, מערכות תחבורה וחניה, מפעלים ועסקים רגישים, מתחמי מגורים סגורים, יישומי "עיר חכמה", תחומי האנרגיה והגז, אזורי תיירות רגישים, שדות תעופה, בתי מלון, רכבות ותחבורה ציבורית, בניינים ממשלתיים וציבוריים, אזורים עם הרבה התקנות IoT (סנסורים לצרכים שונים) ועוד.

אחת ההצלחות הגדולות והמבוקשות ביותר כיום למצלמות הללו, היא באזורים ובמקומות, שבהם מותקנים סנסורים חכמים. במקומות הללו, המצלמות החכמות משתלבות במערכת האלחוט של סנסורים ששמה LoRaWAN, מערכת קישור אלחוטית חכמה (לעיתים משולבת עם דור 4 של הסלולר), שהצליחה בכל רחבי העולם ושכבר נכנסה לישראל, ובכך ניתן לשלב את המידע המגיע מהסנסורים, למידע המגיע מהמצלמה, למערכת אחת חכמה ביותר.

כך, ניתן להגיע לרזולוציות ניתוח מדהימות. למשל: זרימת קהל בין דוכנים ומדפים: מה מעניין את הקהל הזה. זרימת נוסעים לתחבורה ציבורית: מה העומסים וביקושים לתחבורה ציבורית ספציפית בכל רגע נתון, וכך הלאה.

דוגמה נוספת לשימוש חכם משולב: במוזיאון ניתן לנתח את זרימת הקהל המבקר, במה הקהל מתעניין, מה הצפיפות של הקהל בכל מקום, ובמקביל לנטר את הטמפרטורה והלחות בכל מקום ברחבי המוזיאון, כדי לשמור על המוצגים בתערוכה ובמקביל על ההרגשה הנוחה של המבקרים, בהתאם לרמת הצפיפות והמיקום של המבקרים.

כמות האפשרויות של שילוב סנסורים מסוג IoT עם מצלמות אבטחה חכמות הוא אין סופי ומתאים לכל צורך שלא ייעלה על הדעת, קיים או עתידי, מצד מנהלי עסקים וארגונים, בכל מקום ובכל פלח שוק.

 

שורה תחתונה בתחום מצלמות האבטחה החכמות מבית Milesight:

עולם התקשורת והאבטחה נע מהר קדימה, והלקוחות העסקיים עוברים למערכות חכמות בכל תחום.

שילוב של AI (ובמקומות נדרשים גם רדאר וסנסורים חכמים) הופך את מערכת מצלמות האבטחה ליעילה יותר, עם שימושים רבים ומועילים לכל עסק בכל תחום.

כל מצלמות האבטחה של מיילסייט מוגנות בפני התקפות סייבר, נבדקו ואושרו ע"י מעבדה מוסמכת מטעם מערך הסייבר הלאומי.
אם מעוניינים במערכת מצלמות אבטחה חכמות עם אחריות מקומית ותחזוקה מקומית, אפיון וליווי פרויקט וכן תמיכה טכנית (מה שספק מסין,

או מכל מדינה במזרח הרחוק או מכל מקום אחר בעולם, שרוכשים ממנו דרך האינטרנט, לא יכול לספק בישראל), אזי מומלץ לרכוש את מצלמות האבטחה הללו מחברת GETTER  אחת מהספקיות המובילות בישראל בתחום.