אולימפוס מכריזה על מצלמה חדשה, ה OM-D EM1X

30/01/2019

מדובר במצלמה המתקדמת והיקרה ביותר במאונט ה MFT עד היום. כמו מצלמות High End רבות בפורמט המצלמה מנצלת את החיישן הקטן יחסית
כדי לאפשר מגוון יכולות שקשה או בלתי אפשרי למצוא במצלמות אחרות.

ב M1X שמה אולימפוס דגש על ה״שחרור״ מהחצובה, אותו מתכננת החברה להשיג בכמה אופנים.

הראשון- מייצב חדש, שלטענת החברה מצליח לפצות על עד 7.5 סטופים כאשר הוא עובד יחד עם עדשה מיוצבת של אולימפוס
(שימו לב שאין המון כאלה).

המצלמה מאפשרת אופציית מולטי שוט בדומה למה שראינו בפנסוניק G9 ובמצלמות קודמות של אולימפוס. כי לייצר קבצים בני 80 מ״פ יש צורך בחצובה, אך המצלמה מסוגלת לייצר גם קבצים של 50 מ״פ בצילום מהיד, תוך שימוש בצילום חישובי (Computational Photography) ובמייצב האיכותי. התוצאה בהחלט מרשימה, כמובן- בצילום של סצינות סטטיות יחסית.

המצלמה משתמשת במייצב האיכותי ובצילום חישובי גם כדי לאפשר פונקציה מעניינת שמדמה ND פילטר פנימי כדי להשיג אפקט חשיפות ארוכות על ידי חיבור של כמה חשיפות יחד. באופן די מרשים המצלמה מצליחה אפילו לתת פריוויו של הדימוי. עם זאת, לא מדובר בND פנימי אמיתי, וזה חבל משום שכדי להשיג את עומק השדה הרדוד ביותר במצלמות MFT יש לצלם בצמצמים פתוחים מאד, מה שלא תמיד מתאפשר בתאורת יום, והיה מתאפשר לו היה במצלמה פילטר ND.

המצלמה היא לא רק מצלמת נוף. מדובר במצלמה מהיר מאד, עד 18 פריימים לשניה עם פוקוס עוקב ועד 60 (!) פריימים לשניה בלי פוקוס ומדידת אור. נתונים דומים לאולימפוס OM-D EM1 mkII ולפנסוניק G9, אבל המצלמה הנוכחית מצרפת להן גם מערכת פוקוס חדשה, ״חכמה יותר״, עם אפשרויות זיהוי פנים, ואפילו אפשרות לזיהוי כלי רכב, מטוסים ורכבות (לא בטוח עד כמה זה שימושי, אבל קיים). יש לציין שמערכת הפוקוס מבוססת הזיהוי ״עוקפת״ את כל המערכות האחרות ומשתלטת על המערכת, בניגוד למערכת החכמה שנכנסה לסוני a6400 לאחרונה.

המצלמה בנויה בסטנדרט הגבוה ביותר, כמו שאפשר לצפות בכזו רמת מחיר, אך העינית מעט מאכזבת, ברזולוציה של 2.3 מיליון נקודות (כמו בסוני a7III למשל, פחות מהפנסוניק G9, המתחרה הישירה).

מעניין לראות טכנולוגיות של צילום חישובי עושת את דרכן למצלמות מקצועיות, מעניין לראות את אולימפוס מעזה ולוקחת כיוון מקצועי לחלוטין עם פורמט ה MFT, ועל הדרך מחליטה לוותר על אחד היתרונות המובנים של המערכת- יתרון הגודל (או הקוטן). נשמח לראות חברות נוספות מנסות טכנולוגיות חדשות כאלה, ושוברות את המסגרות הבטוחות שלהן.

פורסם ביוגנד חדשות